Noodzuurstof toediener / Emergency Oxygen Provider

 149,00

Kies zelf je bedrag met een minimum van € 10,= tot maximaal € 100,= Daarboven mag ook, neem dan even contact met me op over hoe je dat het beste kan doen.

Weten hoe en wanneer je noodzuurstof moet toedienen is een geweldige vaardigheid om te hebben. Het betekent namelijk dat je er klaar voor bent en in staat bent om anderen in een noodsituatie hulp te verlenen. Door PADI Emergency Oxygen Provider te worden adem ook jij wat meer relaxed omdat je weet dat je duik-gerelateerde aandoeningen die te behandelen zijn met noodzuurstof kunt herkennen en de nodige zorg kunt verlenen. Er gelden geen deelnamevereisten of leeftijdsbeperkingen, en je hoeft er evenmin voor het water in te duiken – de cursus staat open voor iedereen. De cursus is voor duikers, snorkelaars en eigenlijk voor iedereen die zich ophoudt met duikers – bootbemanningsleden, strandwachters en badmeesters, enz. – zinvol.

In veel landen is het toedienen van zuurstof een medisch voorbehouden handeling, dit betekent dat je zuurstof alleen mag toedienen als je bent opgeleid om daar mee om te gaan, zo ook Nederland. Dit brevet geldt als zo’n opleiding.

Zuurstof, water en voedsel zijn voor mens en dier van essentieel belang. Van deze drie allernoodzakelijkste elementen voor instandhouding van het leven, leidt gebrek aan zuurstof het snelst tot de dood. Eerste hulp met noodzuurstof is daarom zinvol of zelfs noodzakelijk bij de behandeling van veel soorten verwondingen, ziektes en vergiftigingen die een normale zuurstofinbreng in het bloed of weefsels in de weg staan. Voor recreatieve duikers is noodzuurstof de primaire eerste hulp die gegeven wordt als men lijdt aan een bijna-verdrinking of een decompressieaandoening (longoverdrukverwonding en decompressieziekte). Het toedienen van noodzuurstof is gewoonte geworden bij de behandeling van gewonde scubaduikers aangezien er dan zuurstof wordt geleverd aan weefsels die daaraan gebrek hebben en omdat het helpt bij het verkleinen van bellen.
Met name voor duikers die aan bovengenoemde kwalen lijden is het belangrijk om noodzuurstof op duiklocaties direct beschikbaar te hebben. Naast de beschikbaarheid van zuurstof op duikstekken, moeten eerstehulpverleners ook weten hoe zij in een noodgeval zuurstof moeten toedienen.

Noodzuurstof toedienen

Wat gaan we doen in deze cursus?

De cursus bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. Het theoretische deel kun je grotendeels thuis doen en bestaat voornamelijk uit het lezen van het cursusboek en het maken van de kennistoets. De kennistoets bespreken we na en behandelen alle vragen die je (nog) hebt.

We behandelen:

  • Toepassingen van noodzuurstof
  • Duikverwondingen
  • Beademingsapparatuur
  • Veiligheidsoverwegingen bij zuurstofgebruik
  • Onderhoud aan beademingsapparatuur

In het praktijkgedeelte gaan we in op de noodzuurstofset, hoe je die in elkaar zet, waar je op moet letten en de procedures hoe je daadwerkelijk zuurstof aan iemand geeft.

We behandelen:

  • Opbouw en demontage van een beademingsset
  • Gebruik van een beademingsmasker met reservoir bij een ademende duiker
  • Gebruik van een vraagsysteem bij een ademende duiker
  • Gebruik van een pocketmasker met zuurstof bij een niet-ademende duiker
  • Gebruik van een handmatig bediend beademingssysteem bij een niet-ademende duiker

Bij Divi Diving kun je ook je DAN-zuurstofkoffer kopen. Zie DAN-zuurstofkoffer voor de mogelijkheden.

Artikelnummer: 402 Categorieën: , Tag:

Extra informatie

Cursusduur

0.5 dag

Beschikbaar in (taal)

Engels, Nederlands, PADI Talen

Minimum leeftijd (in jaren)

8