Cursus StraatAED

Vanaf:  99,00

Met de komst van de BuurtAED is het nu mogelijk om iemand snel te helpen. Doe een cursus Reanimatie & AED om je kennis en vaardigheden te verbeteren zodat je kan helpen wanneer dat nodig is.

n deze cursus behandelen we reanimatie (CPR) en beademing, iemand in stabiele zijligging leggen en omgaan met verslikking. In deze cursus is ook de Stop de Bloeding Red een Leven cursus geïntegreerd die je leert om te gaan met enstige bloedingen. Je leert hoe je deze handelingen uitvoert en hoe je omgaat met zo’n situatie. Natuurlijk behandelen we ook het gebruik van een AED. Na afloop ontvang je een certificaat.

Waarom deze cursus?

 • Leer levens redden met een AED
 • Flexibel in data & tijden
 • Kleine groepjes per pop (max 4)
 • Trainingslocatie in de straat / in de wijk
 • Cursusmaterialen in verschillende talen, les in het Nederlands of Engels
 • Lokale trainer uit de Malakkastraat
 • Gebaseerd op de dezelfde richtlijnen die artsen ook gebruiken
 • Apart certificaat voor de Stop de Bloeding Red een Leven module
 • Vergoeding cursusgeld door zorgverzekeraar mogelijk

Emergency First Response CPR & AED leert deelnemers hoe te reageren op levensbedreigende noodsituaties. De cursus richt zich op eerstelijnszorg door een combinatie van kennisontwikkeling, vaardigheidsontwikkeling en het gebruik van de AED, een apparaat wat levens kan reden en door leken kan worden gebruikt, om ervoor te zorgen dat deelnemers het vertrouwen hebben in hun kunnen om zorg te verlenen in noodsituaties.

Deze cursus is erg populair voor de jaarlijkse CPR (her)training zoals bijvoorbeeld voor op het werk. Dit is geen hele BHV-cursus.

In deze cursus CPR &AED behandelen we de volgende vaardigheden:

 • Situatiebeoordeling,
 • Barrièregebruik,
 • Primaire beoordeling,
 • Cardiopulmonale reanimatie (CPR) bij volwassenen: borstcompressies,
 • Reanimatie bij volwassenen: borstcompressies in combinatie met noodbeademing,
 • Reanimatie bij volwassenen en gebruik van AED,
 • Reanimatie en gebruik van AED bij kinderen,
 • Reanimatie bij zuigelingen,
 • Omgaan met Ernstige Bloedingen (SDBREL),
 • Verstikking bij volwassenen en kinderen,
 • Verstikking bij zuigelingen,

Eerste Hulpmodule

Emergency First Response Secondary Care (Eerste Hulp) heeft betrekking op verwondingen of ziekten die niet onmiddellijk levensbedreigend zijn. We concentreren ons op secundaire beoordeling en eerste hulpverlening. We behandelen een stuk theorie, en spenderen de meeste tijd aan vaardigheidsontwikkeling en realistische scenario’s.

We behandelen deze vaardigheden in deze cursus:

 • Beoordeling ongeval
 • Beoordeling ziekte
 • Aanleggen van een verband
 • Plaatsen van een spalk bij breuken

Hoe te handelen in geval van eerste hulp bij de volgende noodsituaties:

Allergische reacties (incl. anafylaxie), astma, blauwe plekken, (chemische) brandwonden, tandletsels, diabetes, dislocaties en breuken, elektrische verwondingen, oogletsels, EHBO-kit samenstelling, bevriezing, hitte-uitputting, hitteberoerte, hypothermie, vergiftiging, schaafwonden, verstuiking en verrekking, temperatuurgerelateerde verwondingen, giftige beten en steken (zoals bijvoorbeeld insektenbeten, spinnenbeten, slangenbetenen en ook kwallenbeten en octopusbeten.

Kindermodule

Als je regelmatig met kinderen omgaat, weet je dat er ongelukken gebeuren. Gelukkig zijn dit vaak onbeduidende voorvallen met kleine schaafwonden en kneuzingen. Kinderen (en ouders) nemen over het algemeen aan dat kleine ongevallen en ziekten horen bij het opgroeien. Maar het komt voor dat kinderen belangrijke medische problemen hebben. Auto-ongevallen, ernstige valpartijen, verstikking, ernstige bloedingen, verdrinking, vergiftiging en allergische reacties kunnen heel beangstigend en verschrikkelijk zijn voor zowel het kind, de ouders als de redders.

Als je noodhulpverlener wordt en leert hoe je omgaat met situaties waarbij gewonde of zieke kinderen betrokken zijn, kun je echt een verschil maken. Je hebt niet alle variabelen in de hand, maar je kunt hulpverlenen die de kansen van het kind op een positief herstel verbeteren. Als je bereid bent om bij te springen en te helpen kun je een belangrijke schakel vormen vanaf het ontstaan van het probleem tot de komst van medische beroepszorgverleners. Zoals gezegd kun je het uiteindelijke resultaat niet garanderen, maar je weet dat je al het mogelijke gedaan hebt.

Tijdens deze cursus leer je dat noodprocedures gemakkelijk te onthouden zijn. Omdat je bij elk medisch noodgeval dezelfde stappen volgt in dezelfde volgorde, kun je fundamentele zorg verstrekken volgens de juiste zorgprioriteiten. Deze stappen komen overeen met de prioriteiten waar medische beroepszorgverleners zich aan houden. Bij levensbedreigende situaties kan dankzij jouw snelle reactie het kind beginnen te herstellen en de overgang naar professionele zorg worden vereenvoudigd.

Bij de cursus Emergency First Response Care for Children leer je ook hoe je moet omgaan met verwondingen en ziekten die niet onmiddellijk levensbedreigend zijn. Je begint altijd met de primaire levensbedreigende problemen om te verzekeren dat de patiënt niet in levensgevaar verkeert en daarna oefen je het verlenen van secundaire zorg (eerste hulp) die de patient geruststelt en de kans op verder letsel vermindert. De voor deze verdere zorg te volgen stappen kunnen je helpen bij de beslissing of professionele medische behandeling vereist is of dat het probleem kan opgelost worden door fundamentele eerstehulpverlening. In sommige gevallen bestaat het verlenen van secundaire zorg eenvoudigweg uit het verbinden van een wond op de juiste manier zodat het kind gewoon verder kan gaan spelen.

Fysieke media ipv digitaal

Wil je liever een cursusboek dat je in je hand kan houden of wil je liever een video kijken dan het boek lezen, dat is ook mogelijk tegen een kleine meerprijs.

Artikelnummer: 710 Categorie:

Extra informatie

Kindermodule

Minimum leeftijd (in jaren)

8

Cursusduur

1 dag

Beschikbaar in (taal)

Engels, Nederlands

Misschien ook interessant

Master Scuba Diver

Vanaf:  679,25Sharks and diver

Sluit je aan bij de top in recreatief duiken en leef het duikleven van een PADI Master Scuba Diver. Als je het Master Scuba Diver-brevet hebt behaald behoor je tot de elite van gerespecteerde duikers die dit brevet hebben verdiend op basis van zowel hun enorme ervaring als de gedegen training die ze hebben gehad. Minder dan twee procent van alle duikers bereiken ooit dit niveau.

Kies je 5 verschillende PADI specialties, je krijgt per cursus 5% korting als je ze in deze bundel koopt. Houdt er rekening mee dat je daarnaast gecertificeerd bent als Advanced Open Water en als Rescue Diver. Die cursussen kun je boeken als een aparte cursus. Zie Advanced Open Water of Rescue Diver

Meer info

Advanced Open Water Duiker (Stel zelf samen)

 425,00Sharks and diver

Ontdekken, Plezier hebben, Ervaren Daar draait het in de PADI Advanced Open Water Diver-cursus om. Je hoeft niet “gevorderd” (Engels: advanced) te zijn om deze cursus te volgen. Hij is bedoeld om jou te laten vorderen met duiken, zodat je er direct nadat je het PADI Open Water Diver-brevet hebt gehaald mee kunt beginnen. De cursus helpt je door middel verschillende Adventure-duiken meer zelfvertrouwen op te bouwen en je duikvaardigheden uit te breiden. Je kunt verschillende specialty’s uitproberen en doet onder begeleiding van je PADI-instructeur meer ervaring op. Je logt de duiken en ontwikkelt vaardigheden, en vindt nieuwe manieren om plezier te halen uit het duiken.

Kies de 3 duiken die je wil doen naast de diepe duik en de navigatie duik.

Meer info

Adventure Duiker (Stel zelf samen)

 299,00Sharks and diver

Ontdekken, Plezier hebben, Ervaren Daar draait het in de PADI Adventure Duiker-cursus om.  Hij is bedoeld om jou te laten proeven aan de verschillende soorten duiken, zodat je er direct nadat je het PADI Open Water Diver-brevet hebt gehaald mee kunt beginnen. De cursus helpt je door middel verschillende Adventure-duiken meer zelfvertrouwen op te bouwen en je duikvaardigheden uit te breiden. Je kunt verschillende specialty’s uitproberen en doet onder begeleiding van je PADI-instructeur meer ervaring op. Je logt de duiken en ontwikkelt vaardigheden, en vindt nieuwe manieren om plezier te halen uit het duiken.

Kies 3 verschillende Adventure Duiken voor je Adventure Diver brevet.

Meer info