Advanced Open Water Duiker (Stel zelf samen)

 425,00

Ontdekken, Plezier hebben, Ervaren Daar draait het in de PADI Advanced Open Water Diver-cursus om. Je hoeft niet “gevorderd” (Engels: advanced) te zijn om deze cursus te volgen. Hij is bedoeld om jou te laten vorderen met duiken, zodat je er direct nadat je het PADI Open Water Diver-brevet hebt gehaald mee kunt beginnen. De cursus helpt je door middel verschillende Adventure-duiken meer zelfvertrouwen op te bouwen en je duikvaardigheden uit te breiden. Je kunt verschillende specialty’s uitproberen en doet onder begeleiding van je PADI-instructeur meer ervaring op. Je logt de duiken en ontwikkelt vaardigheden, en vindt nieuwe manieren om plezier te halen uit het duiken.

Kies de 3 duiken die je wil doen naast de diepe duik en de navigatie duik.

Samen kijken we naar wat voor jou de beste opties zijn door te kiezen uit een lange lijst Adventure-duiken. Er zijn twee verplichte duiken: een diepe duik en onderwaternavigatie. De overige drie duiken kun je vrij kiezen. In totaal maak je dus vijf duiken.
Tijdens de diepe Adventure-duik leer je hoe je duiken moet plannen als je rekening moet houden meet lichamelijke effecten en uitdagingen die een diepe duik met zich meebrengen.
De Adventure-duik voor onderwaternavigatie is er om je navigatie-vaardigheden voor op kompas zwemmen te verfijnen en om beter te leren navigeren met behulp van vinslagen, visuele kenmerken en op tijd.
De andere kennis en vaardigheden die je opdoet zijn afhankelijk van je interesse en welke Adventure-duiken je kiest. Zo kun je kiezen uit nacht- en/of stromingsduik, fotografie, perfect uittrimmen, visidentificatie, wrakduiken en nog veel meer.

Ontvang vrijstelling! Elke Adventure-duik telt mee als eerste duik van de betreffende PADI Specialty Diver-cursus. Heb je al een specialty-cursus gevolgd, dan kunnen we kijken of we die als Adventure-duik kunnen laten meetellen. Kijk bij de specialties om te zien welke mogelijkheden er allemaal bij mij zijn. Sommige specialties tellen niet mee voor deze cursus, bijvoorbeeld als er in de specialty niet wordt gedoken. Je kunt ook je Advanced Open Water brevet halen door 5 specialties (met duiken) te doen.

Als je al een Adventure Diver bent, hoef je nog maar twee extra Adventure-duiken te doen om in aanmerking te komen voor het Advanced Open Water Diver-brevet. Welke duiken dat zijn hangt af van welke duiken je hebt gemaakt voor je Adventure Diver brevet.

PADI (Junior) Open Water-duikers die ten minste 12 jaar oud zijn mogen zich voor de Advanced Open Water Diver-cursus aanmelden. Duikers die jonger zijn mogen alleen aan bepaalde Adventure-duiken deelnemen. Bij het inplannen avn de duiken houden we hier rekening mee. Vragen kan altijd.

Sea Needle / Zeenaald
Zeenaald (Nachtduik, Nieuwe Kerkweg)
Onderwater navigatie oefening
Onderwater navigatie-oefening
Propellor Jane C
Schroef Jane C Wreck (diepe duik, Aruba)
Sepia's aan het paren bij de Zeelandbrug
Sepia aan het eieren leggen (Zeelandbrug)

Naast de basisduikuitrusting heb je een kompas en een duikmes of ander snijwerktuig nodig. Afhankelijk van de Adventure-duiken die je gaat volgen, kun je ook nog andere apparatuur nodig hebben. Zo heb je uiteraard een droogpak nodig voor de Dry Suit Adventure-duik en een sidemountconfiguratie voor de Sidemount Adventure-duik. Je PADI-instructeur zal je uitleggen welke uitrustingstukken er nodig zijn en kan eventueel andere apparatuur voorstellen, zoals een duiklamp voor nachtduiken of een hefballon voor zoeken en bergen .

Kies hieronder de 3 duiken die je wilt maken naast de diepe en de navigatie duik.

 • Diep Duiker

  279Wreck Jane-C Aruba

  De verleiding van de diepte. Er is iets spannends, opwindends en mysterieus aan het verkennen van diep gelegen duikstekken. Soms is het een wrak op een diepte van meer dan 18 meter/60 voet dat je aantrekt, of een hele grote waaierkoraal of spons op de dieper gelegen delen van een rifwand. Wat het ook is, als je met een goed gevoel vol zelfvertrouwen naar een diepte wil duiken van maximaal 40 meter/130 voet, dan moet je de PADI Deep Diver Specialty-cursus volgen. Als je het PADI Adventure Diver-brevet behaald hebt en je bent minimaal 15 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de Deep Diver-cursus.

  Meer info

  Diep Duiker

  Diep adventure duik, verplicht onderdeel

 • Onderwater Navigatie

  249Onderwater navigatie oefening

  Wees de duiker die door iedereen gevolgd wordt omdat jij weet waar je bent en waar je naar toe gaat. De PADI Underwater Navigator-cursus scherpt je observatievaardigheden aan en leert je om nog nauwkeuriger van je kompas onder water gebruik te maken. Als je van uitdagingen houdt die je echt wat opleveren, volg dan deze cursus en geniet van je vaardigheid om altijd je weg te kunnen vinden. Als je een PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 10 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de PADI Underwater Navigator Specialty-cursus.

  Meer info

  Onderwater Navigatie

  Onderwater navigatieduik, verplicht onderdeel

 • Stromings Duiker

  199

  De PADI Drift Diver Specialty-cursus leert je hoe je kunt genieten van stroming door je simpel te laten meedrijven tijdens je duik in een rivier of in zee als daar stroming staat. Het voelt aan als vliegen – behalve dan dat je onder water van duikuitrusting gebruik maakt. Stromingsduiken kunnen erg ontspannend en tegelijkertijd erg opwindend zijn. Als dit leuk in de oren klinkt dan is de Drift Diver-cursus absoluut iets voor jou. Als je minimaal een PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 12 jaar oud mag je deelnemen aan de Drift Diver specialty-cursus.

  Meer info

  Stromings Duiker

 • Nacht Duiker

  199Alleen al de gedachte om ’s nachts onder het wateroppervlak te verdwijnen klinkt mysterieus maar ook aantrekkelijk. Alhoewel je misschien vele duiken hebt gemaakt bij een bepaalde duikstek, wacht je een totaal nieuwe wereld als je er ’s nachts naar toe gaat en het onderwaterleven met je duiklamp beschijnt. Het toneel verandert zodra de dieren die je overdag ziet zich terugtrekken en plaatsmaken voor het nachtleven. Mocht je je afvragen wat er zoal onder water gebeurt als de zon eenmaal onder is, schrijf je dan in voor de PADI Night Diver Specialty-cursus (nachtduiken). Om deel te kunnen nemen aan de Night Diver Specialty-cursus moet je het PADI (Junior) Open Water Diver-brevet of een hoger brevet hebben en minimaal 12 jaar oud zijn.

  Nacht Duiker

  Tijdelijk onbeschikbaar

 • Droogpak Duiker

  219Wil je warm onder water blijven? Wil je jouw duikseizoen verlengen? Duik dan droog. Een droogpak sluit jou af voor water en houdt je op aangename temperatuur, zelfs in bijzonder koud water. Je hebt waanzinnig mooie koudwaterduikstekken op deze wereld en in sommige gebieden zijn de duikcondities zelfs beter tijdens de koudere maanden. Door een droogpakduiker te worden verleg je je grenzen en kom je op nog meer duikstekken en ook vaker te duiken. Als je minimaal 10 jaar oud bent en gebrevetteerd bent als PADI (Junior) Open Water Diver of hoger, dan mag je deelnemen aan de Dry Suit Diver-cursus.

  Droogpak Duiker

  Tijdelijk onbeschikbaar

 • Peak Performance Buoyancy

  219PPB zwevend op je zijPerfecte controle over het drijfvermogen is waar ervaren duikers zich van andere duikers onderscheiden. Je hebt ze ongetwijfeld onder water gezien. Ze zweven moeiteloos voorbij, gebruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven alsof ze er alleen maar over hoeven na te denken. Ze observeren met meer gemak het zeeleven zonder de onderwateromgeving te verstoren. Jij kunt dit niveau ook bereiken. De PADI Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus (cursus in perfect uittrimmen) verbetert je drijfvermogenvaardigheden die je als nieuwe duiker hebt aangeleerd en tilt deze vaardigheden naar het volgende niveau. PADI (Junior) Open Water Divers of hoger gebrevetteerden die minimaal 10 jaar oud zijn mogen deelnemen aan de Peak Performance Buoyancy-cursus.Meer info

  Peak Performance Buoyancy

 • Boot Duiker

  229Veel van de beste duikstekken van de wereld zijn uitsluitend met een duikersboot te bereiken. Of je nu nog nooit een bootduik hebt gemaakt of er al tientallen hebt gelogd, bijna iedere duiker profiteert van PADI Boat Diver Specialty-cursus omdat op verschillende duikersboten in verschillende delen van de wereld de dingen anders worden gedaan. Duiken vanaf een duikersboot is leuk en relatief eenvoudig omdat de boot je doorgaans rechtstreeks naar je duikstek brengt. Als je een PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 10 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de Boat Diver-cursus.

  Boot Duiker

  Tijdelijk onbeschikbaar

 • Sidemount duiker

  269Sidemount duiken

  Het is geen vereiste om duikflessen op je rug te dragen als je de onderwaterwereld gaat verkennen.

  Veel duikers hebben het gemak en plezier ondervonden van duiken met flessen aan hun zij in plaats van op de rug. Sidemountduiken geeft je flexibiliteit en mogelijkheden om je te stroomlijnen. Daarnaast hoef je niet met zware flessen op je rug te zeulen – ga gewoon het water in, klik ze vast en ga er vandoor.

  Klinkt dit interessant? Schrijf je dan in voor de PADI Sidemount Diver Specialty-cursus. Als je een PADI Open Water Diver bent van minimaal 15 jaar oud dan mag je deelnemen aan de PADI Sidemount Diver-cursus.

  Deze cursus is met name ook interessant voor mensen met een zwakke rug.

  Meer info

  Sidemount duiker

 • Zelfredzame Duiker

  249Een ervaren duiker kan met de juiste training en uitrusting, en als de duiker zich bewust is van de risico’s van soloduiken en deze aanvaardt, op verantwoorde wijze zonder buddy gaan duiken. Soloduiken is een avontuurlijke activiteit die niet voor iedereen geschikt is, maar die wel een plek in de duiksport heeft. Als je de discipline en toewijding hebt om soloduiktechnieken aan te leren en deze te volgen, zal dit je vaardigheden en zelfvertrouwen een boost geven als je solo, met een buddy of in een team duikt. Om aan de Self-Reliant Diver-cursus mee te doen moet je een PADI Advanced Open Water Diver zijn, minstens 18 jaar oud zijn en minimaal 100 duiken hebben gemaakt en gelogd. Voordat je met de cursus van start gaat zal de PADI Self-Reliant Diver Instructor eerst jouw duikvaardigheden beoordelen.

  Zelfredzame Duiker

  Self-Reliant duiker, minimaal 100 gelogde duiken nodig.

  Tijdelijk onbeschikbaar

 • Zoeken & Bergen

  279Het gebeurt gewoon: Mensen laten soms per ongeluk wat dingen het water in vallen vanaf de kade of de boot; soms verliezen zij het een en ander tijdens de duik zelf. Als jij ooit iets in het water hebt verloren en je wilt het terugvinden, dan is de PADI Search and Recovery Diver Specialty-cursus de perfecte cursus. Er zijn effectieve, kansrijke manieren om naar voorwerpen onder water te zoeken. En er zijn goede methodes om kleine, grote of onhandige voorwerpen te bergen. Zoeken en bergen kan lastig en uitdagend zijn, maar het is sowieso erg leuk om te doen PADI (Junior) Advanced Open Water Divers die minimaal 12 jaar oud zijn mogen deelnemen aan de Search and Recover Diver-cursus. PADI (Junior) Open Water Divers met het PADI Underwater Navigator-brevet mogen ook aan de cursus meedoen.

  Zoeken & Bergen

  Tijdelijk onbeschikbaar

 • Wrak Duiker

  279Wrakken bieden een fascinerende blik op het verleden, of deze nu met opzet tot zinken zijn gebracht om een kunstmatig rif voor duikers te vormen, of om andere redenen gezonken zijn. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto’s zijn bijzonder interessant om te verkennen, en het wemelt er meestal van het zeeleven. Elke wrakduik biedt de mogelijkheid om dingen te ontdekken, een mogelijk mysterie te ontrafelen of om iets van dichtbij te bekijken wat door anderen over het hoofd is gezien. De PADI Wreck Diver Specialty-cursus is populair vanwege de gedegen training in verantwoord wrakduiken die ruimschoots wordt beloond met geweldige wrakduikavonturen. Als je minimaal 15 jaar oud bent en een PADI Adventure Diver-brevet of een hoger brevet hebt behaald, mag je deelnemen aan de Wreck Diver Specialty-cursus.

  Wrak Duiker

  Tijdelijk onbeschikbaar

 • Dive Against Debris

  149Dive Against Debris

  Wil jij elke duik die je maakt een verschil maken maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Doe tijdens de Dive Against Debris® Specialty-cursus de kennis en vaardigheden op om de wetenschapper in jezelf los te laten. Je leert onder begeleiding van Divi Diving Dive Against Debris-onderzoeken uitvoeren en je helpt mee met het schoonhouden van de duikstekken in jouw omgeving door afval uit het water te vissen.

  Meer info

  Dive Against Debris

 • Aware Shark Conservation

  189Tiger shark

  Houd je van haaien? Ben je bang voor haaien? Of wil je gewoon meer over ze te weten komen? Schrijf je in voor de AWARE Shark Conservation Specialty-cursus en ontdek wat de functie van haaien is in het mariene ecosysteem en in de economie. Je komt meer te weten over de oorzaken van de afname van haaienpopulaties en wat jij kunt doen om een goed geïnformeerde en gepassioneerde haaibeschermer te worden. Door goed geïnformeerd te zijn kun je misvattingen bestrijden en iets doen om haaien te beschermen. Haaien hebben je nodig! Je mag meedoen met de AWARE Shark Conservation Diver Specialty-cursus als je een PADI (Junior) Open Water Diver bent en minimaal 12 jaar oud bent.

  Meer info

  Aware Shark Conservation

Bijkomende kosten afhankelijk van keuzes

Kies de opties die horen bij je keuzes.

Artikelnummer: 201 Categorie: Tag:

Extra informatie

Minimum vereist brevet

Open Water Duiker

Minimum leeftijd (in jaren)

12

Cursusduur

5 duiken

Beschikbaar in (taal)

Engels, Nederlands, PADI Talen

Materialen

Exclusief duikuitrusting

Diep Duiker

Minimum vereist brevet

Adventure duiker

Minimum leeftijd (in jaren)

15

Aantal buitenwaterlessen

4

Materialen

Exclusief duikuitrusting, Duikcomputer meenemen, eLearning

Onderwater Navigatie

Aantal buitenwaterlessen

3

Minimum leeftijd (in jaren)

10

Materialen

Exclusief duikuitrusting, eLearning

Stromings Duiker

Minimum leeftijd (in jaren)

12

Minimum vereist brevet

Open Water Duiker

Materialen

Exclusief duikuitrusting, (Deco-)Boei en lijn

Aantal buitenwaterlessen

2

Cursusduur

2 duiken

Beschikbaar in (taal)

Engels, Nederlands, PADI Talen

Peak Performance Buoyancy

Aantal buitenwaterlessen

2

Minimum vereist brevet

Open Water Duiker

Cursusduur

1,5 dagen

Beschikbaar in (taal)

Engels, Nederlands, PADI Talen

Materialen

Exclusief duikuitrusting

Minimum leeftijd (in jaren)

10

Aantal zwembadlessen

1

Sidemount duiker

Minimum leeftijd (in jaren)

15

Minimum vereist brevet

Open Water Duiker

Beschikbaar in (taal)

Engels, Nederlands, PADI Talen

Cursusduur

Combinatie

Aantal beschutwaterlessen

1

Aantal buitenwaterlessen

3

Materialen

Exclusief duikuitrusting

Dive Against Debris

Minimum leeftijd (in jaren)

12

Minimum vereist brevet

Open Water Duiker

Beschikbaar in (taal)

Duits, Engels, Nederlands

Materialen

Exclusief duikuitrusting

Aware Shark Conservation

Minimum vereist brevet

Open Water Duiker

Cursusduur

1,5 dagen

Minimum leeftijd (in jaren)

12

Materialen

Exclusief duikuitrusting

Beschikbaar in (taal)

Engels, Nederlands

Aantal buitenwaterlessen

2

Misschien ook interessant

Rescue Diver Compleet met EHBO en Noodzuurstof toedienen

 649,00PADI Rescue Diver
Leer om problemen in het water te voorkomen en te beheersen, en word zelfverzekerder in je vaardigheden als duiker. Het is uitdagend en de moeite waard.  Deze cursus is compleet gemaakt door de Emergency O2 Provider cursus in plaats van vaardigheid 9 op te nemen. Daarnaast is in de prijs ook de EHBO cursus inbegrepen die verplicht is voor brevettering. Divi Diving geeft als bonus de AED module weg. Hierdoor ben je van meet af van gecertificeerd om eerste hulp aan duikers te geven met behulp van zuurstof. Heb je al een EHBO diploma dan is wellicht deze cursus beter geschikt voor je.
Meer info

Dive Against Debris

 149,00Dive Against Debris

Wil jij elke duik die je maakt een verschil maken maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Doe tijdens de Dive Against Debris® Specialty-cursus de kennis en vaardigheden op om de wetenschapper in jezelf los te laten. Je leert onder begeleiding van Divi Diving Dive Against Debris-onderzoeken uitvoeren en je helpt mee met het schoonhouden van de duikstekken in jouw omgeving door afval uit het water te vissen.

Meer infoToevoegen aan winkelwagen

Noodzuurstof toediener / Emergency Oxygen Provider

 149,00Oxygen Provider

Weten hoe en wanneer je noodzuurstof moet toedienen is een geweldige vaardigheid om te hebben. Het betekent namelijk dat je er klaar voor bent en in staat bent om anderen in een noodsituatie hulp te verlenen. Door PADI Emergency Oxygen Provider te worden adem ook jij wat meer relaxed omdat je weet dat je duik-gerelateerde aandoeningen die te behandelen zijn met noodzuurstof kunt herkennen en de nodige zorg kunt verlenen. Er gelden geen deelnamevereisten of leeftijdsbeperkingen, en je hoeft er evenmin voor het water in te duiken – de cursus staat open voor iedereen. De cursus is voor duikers, snorkelaars en eigenlijk voor iedereen die zich ophoudt met duikers – bootbemanningsleden, strandwachters en badmeesters, enz. – zinvol.

In veel landen is het toedienen van zuurstof een medisch voorbehouden handeling, dit betekent dat je zuurstof alleen mag toedienen als je bent opgeleid om daar mee om te gaan, zo ook Nederland. Dit brevet geldt als zo’n opleiding.

Meer infoToevoegen aan winkelwagen